Direktlänk till inlägg 8 december 2009

En skön helg och andra ljuset tänt...

Av Malin - 8 december 2009 19:57

En skön helg fick vi. I lördags var det dop för mitt kusinbarn. Ett riktigt charmtroll som fick sitt stiliga namn. På kvällen var vi bjudna på middag hos familjen Lejon. Men inte vilken middag som helst, grillat i eldstaden. Såå gott och sååå mysigt!


  

....men en sipp på riktigt varm och god glögg först.


  

Fru Lejons fina eldkorg brann så fint när vi kom...


  

...dottern myser vid elden, sedan full fart, då kusinerna lekte jagalekar i snön :-)


  

...mingel kring elden innan kvällen fortsatte inomhus med bastu för den som ville.  Supertrevlig lördagkväll! Söndagen tände vi andra ljuset...och ljusstaken fick en ny plats denna gång :-)

  

....tillsammans med min egenhändigt ihopknåpade julduk :-) I söndags bjöd vi också på

adventsfika, ett litet smakprov..


  


Okej...inte så mycket till hembakat här...men om sanningen ska fram så var  det redan uppfikat då denna bild togs...Provade på att göra Leilas chokolate cheesecake... Mastig vill jag lova...men såååå god!


Recept kommer här;

Ingredienser....


200 g digestivekex
 200 g maryland cookies
 2 msk kakao av god kvalitet
 125 g smör
 2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost

 1 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
3 st ekologiska ägg
 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1 st näve pekannötter
Kakao (att pudra över)


Gör så här;

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.

3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.

4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.

6. Rör ner ett ägg i taget.

7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.

9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.

10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.

11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.



  

 Bild: TV4 (recept från www.recept.nu)


Nu ska jag slå in lite julklappar :-) Ha det gott!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 24 november 2010 20:01


       Dessa två finns med på min önskelista i år...troligtvis kommer jag att få dem också och så här förmodar jag att det kommer att stå på paketen; God jul Malin önskar Malin...*fniss* ...

Av Malin - 24 november 2010 19:37

Jag erkänner öppet och ärligt att jag är en tjuvstartare...jag kan bara inte hålla mig från julpyntet. Det är såå himla roligt! Jag tar fram en hel del och sen plockar jag bort och byter ut... tänkte idag bjuda på lite bildbevis på mitt fusk;    ...

Av Malin - 21 november 2010 20:01


                        För min del blev det dessa, som finns ute i butikerna nu...Bägge fulla med idèer och tips! ...

Av Malin - 21 november 2010 16:28


       Tänk att snart har ett helt år gått sen jag bloggade här...men nu är det på tiden. Tänkte låta er få följa med på pysselkvällar, på jakt efter julpryttlar i loppislådor och på second-hand och så tänker jag dela med mig av mina juli...

Av Malin - 26 december 2009 22:42

Eftersom det varit så otroligt mycket att ordna med i studierna så har bloggandet fått stå åt sidan ett tag...men nu har allt lugnat ner sig och vi har hunnit ha några sköna dagar.  Sista adventshelgen kom min storasyster och barnen för att hälsa på ...

Ovido - Quiz & Flashcards